"Wortelbommen" veroorzaken paniek in Zweden

In Zweden heeft een kunstproject paniek veroorzaakt. De politie kreeg tientallen bezorgde telefoontjes over bommen bij publieke gebouwen, maar het bleek al snel dat de bommen gemaakt waren van wortels en onschadelijk waren.
Kunstenaar Conny Blom had verschillende bundels wortels in het stadje Orebo gelegd. De wortels waren samen getaped met zwarte plakband en er hingen rode en blauwe draden aan die bevestigd waren aan een klok.

De nepbommen maakten deel uit van het kunstproject "The bunny project: bombs". Ze moesten de aandacht vestigen op een openluchtkunstenfestival van de lokale galerij.

De wortelbommen lagen nog maar een uur verspreid in de stad, toen de eerste bezorgde telefoontjes binnenliepen bij de politie. De politie zei dat het op het eerste zicht moeilijk uit te maken was of de bommen echt of nep waren.

De kunstenaar moest op vraag van de politie alle wortelbommen verwijderen. Volgens hem ging het om een onschuldige stunt.

lees ook