Al 17.000 bezoekers naar Magritte Museum

Het Magritte Museum in Brussel, dat 2 weken geleden de deuren opende, heeft al 17.000 bezoekers ontvangen. Het museum vraagt nu aan de bezoekers om kaartjes op voorhand te kopen via de online verkoopdienst omdat het bezoek in uurblokken verloopt.
Het nieuwe museum ligt aan het Koningsplein en werd op 20 mei ingehuldigd door koning Albert en koningin Paola. Op 2 juni ging het museum dan open voor het grote publiek.
De multidisciplinaire collectie is de grootste ter wereld van de Belgische surrealist en omvat ruim 200 werken, waaronder olieverfschilderijen op doek, gouaches, tekeningen, maar ook reclameaffiches en oude foto's en filmpjes.

De topstukken zijn de 2 versies van het bekende werk "Het rijk der lichten" en de werken met vervormde lichamen en zwevende rotsblokken.

Het museum is van dinsdag tot zondag open van 10 tot 17  uur en op woensdag tot 20 uur.