Bart De Smet nieuwe topman Fortis Holding

Bart De Smet wordt de nieuwe topman van de Fortis Holding. De Raad van Bestuur heeft vanmiddag zijn benoeming goedgekeurd. De Smet vervangt op 1 juli huidig topman Karel De Boeck, die de groep verlaat.
Bart De Smet is op dit ogenblik nog CEO van Fortis Insurance Belgium (binnenkort AG Insurance).

Karel De Boeck ruimt plaats voor hem omdat zijn profiel niet meer overeenkomt met het fel afgeslankte Fortis, dat al zijn bankactiviteiten heeft verkocht.

De Raad van Bestuur drukt zijn waardering uit voor het werk van Karel De Boeck als groeps-CEO. "Karel heeft een belangrijke rol gespeeld bij het leiden van Fortis in een bijzonder moeilijke periode", zei Jozef De Mey van Fortis.

Bart De Smet noemde hij "een ervaren leider die zijn hele carrière heeft gewijd aan de verzekeringssector." "Door hem te benoemen kunnen wij garanderen dat wij de juiste man op de juiste plaats hebben om onze positie als internationale verzekeringsgroep te ontwikkelen", klonk het nog.