Celstraf voor mishandelen peuters crèche

Een uitbaatster van een voormalige kindercrèche in Koolkerke bij Brugge heeft een maand voorwaardelijke celstraf gekregen voor de mishandeling van peuters. Ze moet ook een boete en een schadevergoeding van 5.500 euro betalen aan de ouders.
Een groepje verontruste ouders sleepte de vrouw vier jaar geleden voor de rechtbank. Ze beweerden dat hun kinderen lijfstraffen kregen in de crèche en dat ze urenlang werden opgesloten in de badkamer.

Volgens de kinderverzorgster ging het om roddels van een ontslagen personeelslid en waren er alleen maar te veel kinderen in de crèche, maar Kind & Gezin trok de erkenning toch in.

De rechter geloofde de argumentatie van de vrouw niet en legde haar een voorwaardelijke celstraf van een maand op. De vrouw moet ook negen keer 1 euro morele schadevergoeding betalen aan de ouders.