Khamenei gelast onderzoek naar fraude

De Iraanse geestelijke leider ayatollah Ali Khamenei heeft een onderzoek bevolen naar aantijgingen dat er fraude is gepleegd bij de presidentsverkiezingen in zijn land. Dat melden verschillende bronnen.
Khamenei heeft de Raad van de Wachters van de Grondwet, de hoogste geestelijke macht in het land die de verkiezingsuitslag moet goedkeuren, gevraagd een zorgvuldig onderzoek te beginnen naar beschuldigingen van onregelmatigheden.

Volgens de officiële uitslag heeft aftredend president Mahmoud Ahmadinejad de verkiezingen gewonnen met meer dan 60 procent van de stemmen, maar zijn belangrijkste tegenstander Mir Hoessein Mousavi wil zich daar niet bij neerleggen.

Khamenei, die in alle kwesties het laatste woord heeft, heeft  Mousavi tegelijk opgeroepen zijn bezwaren tegen de uitslag van de verkiezingen langs wettelijke weg te berde te brengen en de kwestie in alle rust te regelen.