Universal en Virgin Media bieden muziek aan

De platenfirma Universal en internetprovider Virgin Media hebben een systeem uitgewerkt waardoor Britse klanten voor een maandelijkse bijdrage onbeperkt muziek kunnen downloaden.
Na het downloaden kan de gebruiker de muziek voor onbepaalde duur op zijn mp3-speler beluisteren.
Het project zou eind dit jaar starten. Volgens de partners is het wereldwijd de eerste samenwerking tussen de muziekindustrie en een internetprovider. Virgin wil ook met andere platenfirma's samenwerken.

Wie toch nog illegaal muziek downloadt zal gedurende een bepaalde periode geen toegang meer krijgen tot het internet, meldt Virgin Media. "We bekijken meerdere opties voor een verbod. De opgelegde straf kan gaan van 5 minuten tot 5 maanden."

Universal is de platenfirma van onder anderen U2 (foto), Rihanna en Kaiser Chiefs.