16-jarige 2 jaar lang afgeperst door klasgenoot

De jeugdsectie van de Brusselse politie heeft een 16-jarige jongen opgepakt die twee jaar lang een klasgenoot heeft afgeperst. De dader werd opgepakt na een valstrik.
De dader en het slachtoffer leerden elkaar kennen op school in de buurt van het Anneessensplein in Brussel. Ze werden vrienden en een van de jongens begon systematisch geld te lenen van de andere.

Aanvankelijk ging het om kleine bedragen van 1 of 5 euro, maar de bedragen werden alsmaar groter. De afperser bedreigde zijn slachtoffer met de dood en sloeg hem ook regelmatig.

Het slachtoffer stal thuis geld om zijn klasgenoot te kunnen betalen. Vorige week werd hij door zijn ouders betrapt toen hij 180 euro wilde stelen. De jongen vertelde wat er aan de hand was en zijn ouders stapten naar de politie.

De dag erna had de jongen een afspraak met de afperser. De politie keek toe. Toen de jongen 100 euro moest geven, greep de politie in. De dader probeerde nog te vluchten, maar werd ingerekend. Hij is ter beschikking gesteld van het parket. Wellicht moet hij voor de jeugdrechter verschijnen.