"Geen ambitie om burgemeester te worden"

N-VA-voorzitter Bart De Wever ontkent dat hij bij de volgende lokale verkiezingen in 2012 een gooi wil doen naar het burgemeesterschap in Antwerpen. Volgens de krant De Morgen hebben prominente bronnen binnen de N-VA en CD&V die ambitie bevestigd.
Bart De Wever haalde bij de regionale verkiezingen van juni een heel goede score. Met 123.155 voorkeurstemmen moest hij alleen aftredend minister-president Kris Peeters (CD&V) laten voorgaan.

Volgens de krant De Morgen heeft zijn overtuigende resultaat zijn droom kracht bijgezet: in 2012 meedingen naar de burgemeesterssjerp in Antwerpen. Prominente bronnen binnen CD&V en de N-VA zouden dat bevestigd hebben.

De Wever zelf ontkent dat het zijn ambitie zou zijn om burgemeester te worden. "Ik denk dat elke politicus er wel van droomt, als je van de stad bent, om burgemeester te worden", reageert hij in De ochtend op Radio 1. "Maar het is zeker geen grote persoonlijke ambitie en als ik die al zou hebben, zou ik ze zeker niet drie jaar op voorhand stellen. Dat lijkt me nogal onnozel."

De Wever zou niet kansloos aan de start komen: tussen burgemeester Patrick Janssens (SP.A) en de afkalvende aanhang van Filip Dewinter (Vlaams Belang) gaapt namelijk een groot gat waarmee CD&V en Open VLD, bij gebrek aan eigen topkandidaten, weinig kunnen aanvangen. De CD&V-top zou die piste alvast niet ongenegen zijn. Volgens De Morgen wordt bij de N-VA zelfs van een "monsterverbond" gedroomd, met ook nog Open VLD erbij.