"Ik voel me misbruikt en verminkt"

Een 18-jarig meisje heeft een klacht ingediend tegen de tatoeëerder van Tattoo Box in Kortrijk. Het meisje wilde 3 kleine sterretjes naast haar ogen, maar kreeg er 56 op haar aangezicht. "Ik durf niet meer naar buiten omdat ik te lelijk ben."
Kimberley Vlaeminck trok zondag samen met haar vader, zus en vriend een dagje de stad in. "Zoals steeds had ik met mijn schminkpotlood 3 bolletjes naast mijn linkeroog getekend. Dat vind ik mooi", zegt ze in de kranten. "Mijn vader vroeg me of ik die bolletjes niet wilde laten tatoeëren. Hij zou betalen."
De familie stapte binnen bij Tattoo Box in de Steenpoort en daar liep het mis. "Hij stelde voor 3 sterretjes te maken omdat dat mooier is, zei hij", zegt Vlaeminck. "Hij drong aan en ik gaf mijn toestemming."

Daarna lopen de versies van het meisje en de eigenaar van Tattoo Box uiteen. Volgens het meisje tekende de man eerst een volledige sterrenhemel op carbonpapier en plakte hij de sterretjes toen op haar gezicht. "Ik heb hem toen uitdrukkelijk gezegd dat ik niet zo veel sterren wilde."

Omdat de man alleen Frans sprak, verstond Vlaeminck hem niet goed. Het meisje beweert nu dat ze in slaap is gevallen op de tatoeagestoel. Toen ze weer wakker werd, stonden er in elk geval 56 sterretjes op haar gezicht. Haar familie, die in tussentijd even een ijsje was gaan eten, schrok zich een hoedje.

Het meisje stapte daarop naar de politie en diende een klacht. "Ik wil die sterretjes laten weghalen en eis een schadevergoeding. Ik kan niet meer onder de mensen komen. Ik voel me misbruikt en verminkt."

"Slapen onmogelijk"

De eigenaar van Tattoo Box spreekt andere taal. Volgens hem was het meisje de hele tijd wakker en kon ze zelfs verschillende keren in de spiegel naar het toekomstige resultaat kijken.

"Slapen wanneer je gezicht wordt getatoeëerd is onmogelijk omdat het gewoon te veel pijn doet. Ze heeft die sterren gevraagd en ik heb haar die gegeven. Ze was er aanvankelijk ook erg blij mee. Dat veranderde pas toen ze haar vriend en haar vader zag."

Omdat het meisje niet tevreden was met het resultaat kreeg ze uiteindelijk korting en moest ze slechts 50 euro betalen, zo'n 90 eurocent per ster.

Verwijderen is duur én pijnlijk

De tatoeages verwijderen is mogelijk, maar wel erg duur en pijnlijk. "Met een speciaal laserapparaat kan de getatoeëerde huid worden weggeschoten", zegt Tattoo Bert, een van de bekendste tatoeëerders van ons land in Het Laatste Nieuws. "Het is efficiënt, maar 50 keer pijnlijker dan andere behandelingen. Het lijkt alsof je met een hamer van 30 kilogram wordt geslagen."

"Het meisje zal zeker 15 behandelingen nodig hebben aan 750 euro per sessie. Bovendien is er 1 kans op de 10 dat de huid voorgoed beschadigd raakt. Dit meisje is dom, maar de tatoëerder is nog veel dommer."