"Nu zo snel mogelijk van start gaan"

De PS zegt uiteraard tevreden te zijn met de beslissing van Ecolo en CDH om de onderhandelingen aan te vatten met het oog op de vorming van een "progressieve regering" in Wallonië en Brussel.
Ecolo en CDH kozen de PS om mee te onderhandelen over nieuwe regeringen op gewest- en gemeenschapsniveau in Wallonië en Brussel. Volgens de PS zouden de drie partijen morgenochtend al een eerste keer kunnen samenkomen.

Tijdens de gesprekken in de week na 7 juni konden de eerste stappen al worden gezet, luidt het. Het komt er nu op aan het werk voort te zetten, met name over de budgettaire en socio-economische kwesties, waarbij bijzondere aandacht gaat naar de integratie van het economische in de duurzame ontwikkeling.

Partijvoorzitter Elio Di Rupo hoopt dat de werkzaamheden zo snel mogelijk van start kunnen gaan. "Een vergadering zou vanaf morgenvroeg plaats moeten vinden om een kalender en een werkmethode vast te leggen voor zowel de onderhandelingen in Wallonië als die in Brussel", aldus Di Rupo.

Voor Di Rupo moeten de onderhandelingen leiden tot een goed akkoord tussen Franstaligen, om later ook de gesprekken over een staatshervorming te kunnen voeren met Vlaanderen.

Het partijbureau van de PS komt vanavond om 17 uur samen.