"We gaan heel mooi als ploeg eindigen"

De acteurs uit "F.C. De Kampioenen" begrijpen de beslissing van de directie om met de reeks in schoonheid te eindigen. "We moesten wel een keer stoppen", vinden Danni Heylen (Pascalleke) en Herman Verbruggen (Marcske).
"We zijn een groep mensen die dit enorm graag doen", zegt Verbruggen. "Als het van ons zou afhangen, dan zouden we nooit stoppen. Dan is het heel goed om iemand te hebben die de knoop doorhakt."
"Maar als je zo lang samenwerkt, dan wordt dat bijna familie", voegt Verbruggen eraan toe, die blij is dat er toch nog 21 aflveringen moeten gemaakt worden. De acteur kan het einde van de reeks ook relativeren: "Het is ook maar "De Kampioenen"".

Ook Danni Heylen beseft dat er ooit een punt achter de reeks moest gezet worden. "We worden ook allemaal wat ouder en nieuwe personages erbij doen, dat was niet goed. Wij zijn een ploeg en we gaan heel mooi als ploeg eindigen", besluit ze.

Jaak Van Assche, die de rol van Fernand speelde, is wel een beetje ontgoocheld. "Ik deed het bijzonder graag. Elke aflevering is een uitdaging en we zijn ook betrokken bij het uitwerken van de scenario's."