"Zeker dat de dader niets met ons kind deed?"

In Evergem heeft MPI 't Vurstjen gisteravond een info-avond gehouden voor de ouders van de kinderen die verblijven in het internaat 't Knipoogje. Eind vorige week kwam aan het licht dat een oudere jongen drie kinderen in het internaat had misbruikt.
Volgens internaatbeheerder Arlette Blomme zijn er drie slachtoffers in het internaat in Evergem en heeft de dader ook drie andere kinderen misbruikt in Koksijde, toen hij daar verbleef. Dat riep veel vragen op bij ongeruste ouders. De meesten waren boos omdat ze het nieuws via de media moesten vernemen.

Maar de ouders zaten ook met veel andere vragen op de info-avond. "Hoe ben je zo zeker dat ons kind geen slachtoffer is of hoe ben je zo zeker dat de dader niets met ons kind gedaan heeft?" Volgens Blomme waren de ouders achteraf tevreden met de uitleg die ze kregen en is de hele avond in een serene sfeer verlopen