Brown zoekt hulp om imago op te poetsen

De Britse premier Gordon Brown, die kampt met een ietwat duf imago en nu ook nog in een politieke crisis is beland, heeft mogelijk de oplossing gevonden. Hij gaat een beroep doen op de diensten van de voormalige pr-adviseur van koningin Elizabeth II.
Simon Lewis komt eind volgende maand aan het hoofd van de public relations-afdeling van de premier en wordt zijn persoonlijke woordvoerder.

Pr-goeroe Lewis hielp eerder de Queen uit de nood na het dodelijke ongeval van prinses Diana. Het imago van het Britse koningshuis kreeg toen een enorme deuk, omdat de Queen te weinig medeleven toonde en veel Britten haar dat kwalijk namen.

Lewis, die eerder onder meer voor telecomgigant Vodafone en British Gas werkte, kan nu proberen om Brown uit de put te helpen. Na een onkostenschandaal stond de Britse regering op vallen. Enkele parlementsleden namen ontslag en Brown herschikte zijn team.

Hijzelf overleefde de storm, maar zijn Labourpartij doet het nog steeds erg slecht in de peilingen. Brown hoopt het tij te keren tegen juni 2010. Ten laatste dan moeten er verkiezingen worden uitgeschreven.