Crisis of niet, de Belg gaat op reis

De Belg gaat nog steeds evenveel op vakantie als voor de crisis. Dat blijkt uit een rondvraag van Europe Assistance bij heel wat Europeanen.
De Belgen gaven in 2008 gemiddeld 2.228 euro uit aan vakantie. Dat is ongeveer even veel als het jaar daarvoor.

België is daarmee het enige land waar het reisbudget niet verandert. In de andere landen houden toeristen de vinger op de knip. Zo daalt het budget gemiddeld met zo'n 6%, al is dat grotendeels door toedoen van de Britten: daar is een terugval van 14% in het budget.

Maar ook in ons land is er een verschil tussen de 2 gemeenschappen. "Er is wel een opmerkelijk verschil tussen Vlamingen en Walen", zegt Ivan Cornette van Europe Assistance. "Bij de Walen daalt het budget met 6%, maar bij Vlamingen is het met 4% gestegen."

Voorts blijkt dat steeds meer mensen hun reis boeken via het internet en niet meer via de traditionele kanalen. Vooral de Britten en de Fransen begeven zich steeds vaker op het net. Belgen zijn dan weer vroege vakantievogels. Alleen de Duitsers en de Oostenrijkers boeken hun reis nog vroeger.

De populairste vakantiebestemming voor de Belgen blijft Frankrijk, voor Italië, België zelf en Spanje.
U kunt hier alle resultaten van het onderzoek nalezen.