Ecover realiseert 28 procent meer omzet

Ecover, de producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van bijna 69 miljoen euro, een stijging van 28 procent ten opzichte van 2007. Dat heeft het bedrijf uit Malle bekendgemaakt.
De omzetgroei was iets minder dan verwacht, maar ondanks het economisch moeilijke klimaat blijft Ecover het goed doen. Het bedrijf is Europees marktleider en heeft vooral veel succes in Duitsland, Frankrijk en Japan. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië gaat het iets moeilijker.

Ecover investeert dit jaar ruim 2 miljoen euro in projecten in de fabrieken in Malle en Boulogne-sur-Mer. Er zijn nieuwe producten gelanceerd en in de fabriek in Malle wordt van de week een nieuwe vleugel in gebruik genomen.

Het personeelsbestand van Ecover steeg van 123 in 2007 naar 143 in 2008. Ook dit jaar zullen er nog mensen in dienst worden genomen.