Een miljoen duurzame kilometers in Limburg

De vijfde jaargang van de campagne "Afkicken! 2009... Autoluw naar het werk" van de provincie Limburg is met meer dan één miljoen afgelegde duurzame kilometers en 4.929 deelnemers een recordeditie geworden. Dat meldt de gedeputeerde van Verkeer Hilde Claes (SP.A).
Aan de campagne, die liep van 4 tot 29 mei, namen 121 bedrijven en instellingen deel. Dat is 24 procent meer dan vorig jaar. Er werden ook 115.987 meer duurzame kilometers afgelegd ten opzichte van de vorige editie. In totaal werden er meer dan een miljoen gepresteerd, goed voor 213.181 kilogram minder CO2-uitstoot.

Naar aanleiding van de campagne maakten 1.408 deelnemers voor de eerste keer de overstap van de auto naar een duurzaam alternatief. Dat zijn er 331 meer dan vorig jaar. Het merendeel van deze nieuwelingen (65,3 procent) koos voor de fiets, gevolgd door carpooling (20,7 procent), wandelen (6,3 procent) en het openbaar vervoer (7,8 procent).