Elio Di Rupo verkiest "comité van wijzen"

PS-voorzitter Elio Di Rupo wil de onderhandelingen over een staatshervorming voeren binnen een comité van wijzen. Dat heeft hij vandaag gezegd op een persconferentie die gewijd was aan de onderhandelingen over de vorming van nieuwe regionale regeringen.
Tijdens de vorming van die regeringen wordt ook gedacht aan het hernemen van de institutionele dialoog, met het oog op een staatshervorming, zo zei Di Rupo. "Persoonlijk zou ik die (dialoog) niet voeren binnen de federale regering, en evenmin binnen de regionale regering", klonk het.

De PS-voorzitter is wel voorstander van "anders samengestelde groepen", "een formule die goed werkt is die met wijzen". Zo zou men tot een begin van een oplossing kunnen komen, alvorens de politiek de fakkel weer overneemt.