MR-voorzitter Reynders denkt niet aan opstappen

Didier Reynders is niet van plan om op te stappen als voorzitter van de MR, nu zijn partij uit de regionale regeringen dreigt te vallen. "Ik blijf werken met dezelfde vastberadenheid."
MR-voorzitter Didier Reynders reageert ontgoocheld op de keuze van Ecolo en het CDH om met de PS coalitiegesprekken te beginnen. "Ik respecteer de keuze, maar ik begrijp ook de ontgoocheling van vele burgers die tot op het laatste moment hebben geloofd dat verandering mogelijk was", was zijn eerste reactie.

"Ecolo en het CDH hebben gekozen voor de continuïteit", aldus Reynders. "Ik denk niet dat men met deze meerderheid iets zal kunnen veranderen." Gisteren deed Reynders Ecolo en het CDH nog enkele voorstellen over hoe de regeringen volgens hem zouden moeten werken. "Ik heb geen enkel ander voorstel gezien dat zo concreet was. Ik heb ook nooit de minste negatieve commentaar gelezen of gehoord aan ons adres op dat vlak", zegt hij daarover.

"Als het bestuur echt een prioriteit was voor Ecolo, denk ik dat ze zich tot ons hadden moeten richten", voegt Senaatsvoorzitter Armand De Decker eraan toe, "en zeker niet tot de PS".

Ondanks de tegenslag is Reynders niet van plan om op te stappen als voorzitter van de MR. "Ik ga blijven werken met dezelfde vastberadenheid. En dat is niet veranderd, want er is een zeer sterke verwachting van verandering bij de Walen en de Brusselaars", weet Reynders. "Spijtig genoeg is die verwachting niet vertaald in de keuzes die maandagavond gemaakt zijn."