Overleg rond geluidsoverlast Kleine Brogel

De burgemeesters van Peer, Meeuwen-Gruitrode en Houthalen-Helchteren hebben overleg gepleegd met de bevelhebber van de vliegbasis van Kleine Brogel in Peer. De aanleiding is de toenemende geluidsoverlast van de militaire vliegtuigen.
De bevelhebber van de luchtmachtbasis erkent dat de omgeving de indruk kan hebben dat de geluidsoverlast toegenomen is. Hij zegt dat oefenvluchten alleen tijdens de nacht kunnen worden uitgevoerd, en dat missies in Afghanistan bijkomende kwalificaties voor piloten nodig maken.

Deze maand zijn er geen nachtvluchten gepland, omdat de studenten in hun examens zitten. Ook in juli en augustus zal er 's nachts niet gevlogen worden.

De vliegbasis bevestigt dat ze voortaan transparant zal communiceren met de bevolking over het hoe en het waarom van de oefenvluchten.