Scheids gooit het voltallige publiek buiten

Wanneer een wedstrijd dreigt te ontsporen, grijpt de scheidsrechter normaal gezien in door een coach of een speler weg te sturen, maar het kan ook anders. Dat bewees umpire Don Briggs tijdens een baseballwedstrijd in de VS.
De emoties laaiden hoog op tijdens een baseballwedstrijd op een hogeschool in Iowa, tussen de teams van Winfield-Mount Union en West Burlington.

Het waren niet zozeer de studenten die op het veld stonden die het te bont maakten, maar wel de zowat 100 toeschouwers. Het was erg rumoerig in het publiek, er werd geroepen en beslissingen van de umpire werden betwist.

De man voelde zich blijkbaar bedreigd en liet de politie bellen. De hele schare fans moest de tribune verlaten, en na 40 minuten kon de wedstrijd hervat worden.

Volgens de politie viel het allemaal nog wel mee met het "rumoer". Niemand werd dan ook opgepakt. Ook een waarnemer van West Burlington merkte "niets abnormaals" op. "De scheidsrechter overdreef", klinkt het. Overigens: West Burlington haalde het met 12-11.

lees ook