Straatveger haalt erediploma in Cambridge

De universiteit van Cambridge, in Engeland, reikt volgende maand een erediploma uit aan een zekere Allan Brigham. De straatveger krijgt, op rijpere leeftijd, zo alsnog een mooie beloning voor een jarenlange inzet als.. gids.
Brigham studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Sheffield in de jaren 70 en verhuisde 30 jaar geleden naar Cambridge. Hij kon er enkel aan de slag als straatveger en nam de job tijdelijk aan, maar bleef het werk uiteindelijk al die jaren doen.

Om wat extra te verdienen, gaf hij historische rondleidingen. Hij staat ook bekend als een uitstekend historicus. Nu volgt dus alsnog een beloning in de vorm van een erediploma.

"Straatveger was het enige wat ik kon doen toen ik in Cambridge aankwam", zegt Brigham, die intussen de 50 gepasseerd is. "Ik wilde het eigenlijk niet blijven doen, maar zo zie je maar. Eigenlijk wilde ik leraar worden."

lees ook