Vader leerde zoon cocaïne te gebruiken

De strafrechtbank van Dendermonde heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden omdat hij zijn twaalfjarige zoon weed gaf en cocaïne leerde gebruiken. De vriendin van de vader deed mee aan de praktijken. Zij kreeg ook zelf een straf.
Tussen juli en december 2008 gaf de drugsverslaafde vader zijn twaalfjarige zoon weed en cocaïne, zich niks aantrekkend van het nierprobleem van zijn zoon.

Het was de moeder van het kind die de kat uiteindelijk de bel aan bond. De vader ontkrachtte haar verhaal tijdens de zitting: "Mijn zoon was al bezig met drugs voor hij bij mij kwam", stelde hij. De man kreeg uiteindelijk 24 maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Zijn vriendin kreeg twaalf maanden voorwaardelijk.

De rechtbank kon niet lachen om de verklaringen van de vader en achtte het onvoorstelbaar dat een vader zijn kind zoiets aandeed.