"Elke keer opnieuw sta ik perplex"

Thea Van Rumst, een 43-jarige vroedvrouw uit Doorslaar, is door de vacaturekrant Jobat uitgeroepen tot de gelukkigste werknemer van Vlaanderen.
Voor de zevende keer ging Jobat op zoek naar de gelukkigste werknemer in Vlaanderen. Uit 6.000 kandidaten koos Jobat voor Thea Van Rumst uit Doorslaar. Alle inzendingen werden beoordeeld op de criteria zelfrealisatie, evenwicht werk-privé, beslissingsmogelijkheden, waardering, erkenning en vertrouwen.

Van Rumst is 43 en werkt al 13 jaar als vroedvrouw in het Algemeen Ziekenhuis van Lokeren. De vrouw zelf was heel verrast, maar - uiteraard - ook heel gelukkig. Zoals altijd trouwens, want ze haalt naar eigen zeggen elke dag opnieuw voldoening uit haar baan.

"Gewoon het feit dat ik elke dag opnieuw mensen kan helpen, geeft me veel voldoening", zegt Van Rumst. "Ik ben altijd enorm gelukkig als ik een kindje op de wereld help zetten. Dat maakte me echt wel gelukkig en ik sta er altijd perplex van."