"Ik leer geen teksten meer van buiten"

Vanavond gaat de theatervoorstelling "Een gelukkige verjaardag" in première in de Vooruit in Gent. Jan Decorte, Sien Eggers, Sigrid Vinks en Nico Sturm vertolken de hoofdrollen in het stuk van Cie De Koe.
Het nieuwe theaterstuk van Cie De Koe is gebaseerd op de documentaire "Grey gardens" uit 1976. Het stuk toont het dagelijkse leven van twee excentrieke, aristocratische vrouwen die in een vervallen landhuis wonen.
"Het stuk gaat over wat we allemaal kunnen meemaken in het leven, maar dan op een heel extreme manier", zegt regisseur Peter Van den Eede.

Jan Decorte had geen stress bij het instuderen van zijn rol. "Ik heb met mezelf afgesproken dat ik geen teksten van buiten leer, omdat ik tegen stress ben", zegt de acteur en theatermaker.

"Vroeger zou ik dat vreemd en problematisch gevonden hebben, maar ik heb al zo veel meegemaakt, dat ik dat juist interessant en goed vind", reageert Van den Eede. De voorstelling gaat de komende maanden op tournee in Vlaanderen en Nederland.