"Mickey Mouse-nonsens" wordt bittere ernst

Inwoners van de stad Toledo, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn verrast door een onverwachte rekening. Onlangs kregen bepaalde inwoners de opdracht om de stad 25 dollar te betalen als een soort parkeerheffing. Reden: ze hadden hun auto geparkeerd op hun eigen oprit.
Er kwam een storm van protest en burgemeester Carty Finkbeirer moest, geconfronteerd met de vraag waar de heffing vandaan kwam, toegeven dat hij de "belasting" voluit steunt.

De heffingen zijn uitgeschreven op basis van een verordening die bepaalt dat er in de stad niet mag worden geparkeerd op een onverharde ondergrond, "inclusief opritten met grind of kiezel", argumenteerde Finkbeirer op een persconferentie. Op een vraag van een reporter of de heffing iets te maken zou kunnen hebben met de financiële crisis, antwoordde hij niet.

Critici zeggen dat de burgemeester zijn budgetten slecht beheert en het geld van de stad verspilt. Een lid van de gemeenteraad noemde het verhaal "Mickey Mouse-nonsens". Hij wil er alles aan doen om de bewoners het geld terug te betalen.

lees ook