"Nieuwe Brusselse metro rijdt op schema"

Het vernieuwde Brusselse metronet rijdt eindelijk op schema. Dat meldt de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. De wachttijden zijn verkleind en het informaticasysteem dat de wachttijden aankondigt, werkt eindelijk.
Sinds 4 april telt de Brusselse metro niet drie, maar vier lijnen. De halte Weststation werd volledig vernieuwd. Tegelijk werd ook het informaticasysteem aangepast dat de wachttijden aankondigt.

De aanpassingen verliepen echter moeizaam. Reizigers klaagden over lange wachttijden, onbetrouwbare informatie op de aankondigingsborden, overvolle metrostellen en foute bestemmingen. Enkele weken verontschuldigde de MIVB zich voor de "dienstkwaliteit die slechter is dan wat wij u met veel reclame hadden aangekondigd".

De MIVB beloofde beterschap tegen half juni, en volgens de vervoersmaatschappij is dat streefdoel gehaald."De wachttijd is tijdens de spits teruggebracht tot 3 minuten op de gemeenschappelijke lijn, tussen het Weststation en Merode", zegt woordvoerster An Van Hamme.

Ook de aankondigingspanelen in de stations werken nu. "De reizigers kunnen opnieuw zien wanneer er een metro aankomt", zegt Van Hamme.