Bernard Dewulf wordt dramaturg bij NTGent

Bernard Dewulf, de columnist die vorige maand ontslagen werd bij de krant De Morgen, gaat volgend jaar aan de slag als dramaturg bij NTGent. Hij werd gevraagd door Wim Opbrouck, de nieuwe artistiek directeur van het theaterhuis.
Bernard Dewulf is bekend als columnist, dichter en essayist met voornamelijk belangstelling voor beeldende kunsten, maar hij heeft ook wat ervaring met theater.

Hij schreef vroeger al een tekst voor De Roovers en zal voor dat gezelschap binnenkort de Oresteia van Aischylos vertalen. Ook voor De Tijd gaat hij een tekst schrijven. "In een theatertekst kun je veel kwijt. Je kan er meer registers in bespelen dan in een essay", vindt hij.

Dewulf kijkt ernaar uit om te werken voor theater. "De afwisseling tussen het eenzame van schrijven en het samenwerken trekt me aan", zei hij in het Radio 1-programma "Stories".