Endeavour geraakt maar niet van de grond

Voor de tweede keer in minder dan een week tijd is de lancering van het ruimteveer Endeavour vanop Cape Canaveral in Florida uitgesteld. Opnieuw is een waterstoflek de oorzaak.
Bij het volgooien van de externe brandstoftank van de Endeavour is vandaag opnieuw een waterstoflek ontdekt. Voor de tweede keer in minder dan een week tijd wordt de lancering van de shuttle uitgesteld.

Het waterstoflek deed zich op ongeveer dezelfde plaats voor als het lek dat zaterdag werd ontdekt, namelijk in een systeem om overtollig waterstofgas van de externe waterstoftank veilig weg te voeren van het lanceerplatform.

De lancering van de shuttle werd uitgesteld tot 11 juli. De Endeavour moet het Internationaal Ruimtestation ISS bevoorraden met reservemateriaal. Een Amerikaanse astronaut zal er ook een Japanse collega vervangen.