Homogemeenschap maakt zich zorgen om Brüno

De Amerikaanse holebigemeeschap is bezorgd over de nieuwe film van Sacha Baron Cohen. In "Brüno" speelt Cohen een homoseksuele modeverslaggever uit Oostenrijk (grote foto).
De holebigemeenschap vreest dat de film het stereotype beeld van de homoseksuele man zal versterken. Maar volgens filmmaatschappij Universal is het juist de bedoeling om homofobie te ontmaskeren.

Cohens typetje Brüno veroorzaakte tijdens de recente MTV Awards al opschudding door met zijn blote billen in het gezicht van Eminem te landen. De hele vertoning was uiteindelijk opgezet spel. Brüno prijkt van de week ook naakt op de cover van GQ Magazine.

De film gaat vandaag in première in Londen en komt in de VS uit op 10 juli. Cohen (kleine foto) had in 2006 al een bioscoophit met "Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan".