Klacht tegen turnleraar na blauw oog

In Boom hebben de ouders van een leerling van de provinciale school PTS een klacht ingediend tegen een turnleraar. Die zou hun 13-jarige zoon een blauw oog hebben geslagen na de les omdat hij een flesje deodorant niet wilde oprapen.
De jongen weigerde het flesje op te rapen omdat het niet van hem was en wandelde voort. Volgens de jongen sleurde de leerkracht hem daarna op de grond en gaf hij hem een vuistslag. De leerkracht zelf weigert alle commentaar.

De ouders van de jongen reageren verongelijkt. "Normaal belt de school meteen als er een probleem is, maar nu bleef het stil", zegt de vader in Het Laatste Nieuws. "De leraar ontkent, maar er is een volle speelplaats die alles gezien heeft."

"De directie heeft ons later wel nog opgebeld om te vragen om de klacht terug in te trekken. Ik heb geweigerd. Als een leerling een fout maakt, wordt hij gestraft. Waarom zou er voor een leerkracht een uitzondering worden gemaakt."

De provincie is met een onderzoek gestart en geeft toe dat er sprake is van een "ernstig conflict". "Zolang het onderzoek loopt, gaan we niets zeggen om de privacy van leerling en leerkracht niet te schaden", zegt gedeputeerde Inga Verhaert (SP.A).

De procedure zou zo'n 2 weken in beslag nemen.