Lottowinnaar investeert in zijn moestuin

In Groot-Brittannië heeft een 74-jarige tuinder 25 miljoen pond (bijna 30 miljoen euro) in de wacht gesleept met EuroMillions. De winnaar wil vooral met beide voeten op de grond blijven en bescheiden investeringen doen.
Oudere lottowinnaars: hoewel ze soms verzwegen worden, bestaan ze wel degelijk. In Halliwell, bij Bolton, heeft de 74-jarige Brian Caswell samen met zijn vrouw Joan (71) het grote lot gewonnen.

De amateur-tuinder wil het geld vooral goed besteden. In zijn geval wil dat zeggen dat alvast een deel van de buit aan zijn hobby wordt besteed.

"Al zo lang ik dat lapje grond heb, probeer ik wortelen te kweken, maar telkens zonder succes", vertelde de man op televisie. "Ik ga nu een professional inhuren en hem vragen om voor eens en voor altijd komaf te maken met dat probleem."

"We kunnen het toch niet geheim houden"

Het koppel had er overigens geen moeite mee om zich te "outen" als winnaars van een monsterbedrag. "We zouden dat toch niet geheim kunnen houden," klinkt het.

Ze staan nu op de voorpagina van populaire kranten zoals The Sun en The Daily Mirror. Al die media-aandacht is wel even wennen. "Normaal gezien kijken wij op televisie naar wat er zoal gebeurt in de wereld, maar nu kijken de mensen op televisie naar ons", aldus Joan.

lees ook