Man probeert 10-jarig meisje te ontvoeren

Een onbekende man in een kleine groene wagen heeft gisterenmiddag aan de Jan Palfijnlaan in Hasselt geprobeerd om een 10-jarig meisje te ontvoeren. Het kind was na schooltijd op weg naar haar grootouders.
De onbekende man sprak haar aan en probeerde haar in zijn voertuig te sleuren, maar het meisje verzette zich hevig en kon zich losrukken. Ze rende terug naar school, waar nog veel volk stond. Het parket van Hasselt heeft het nieuws vandaag bevestigd.

De school heeft aan de ouders een brief meegegeven, waarin alles uitgelegd staat. In de brief heeft de politie ook een oproep tot getuigen gelanceerd om de dader te kunnen ontmaskeren. De school heeft ook in de nodige psychologische begeleiding voorzien voor de leerlingen en de ouders.

De politiediensten hebben intussen het slachtoffertje verhoord. Zij kon een beschrijving geven van de man en het voertuig. Het onderzoek is overgedragen aan de federale gerechtelijke politie van Hasselt.