Placebo verslingerd aan Belgische podia

De rockband Placebo heeft een nieuw concert aangekondigd op Belgische bodem. De groep van Brian Molko zal op zondag 6 december op het podium staan in het Sportpaleis in Antwerpen.
Het wordt het vierde concert in een jaar tijd op Belgische bodem. Onlangs stelde de groep zijn nieuwe cd "Battle of the sun" voor in het Koninklijk Circus in Brussel.

"Battle of the sun" is het zesde album van Placebo. De voorbije jaren was het stil rond de band van Brian Molko. Na een sluimerend conflict werd drummer Steve Hewitt op de keien gezet en vervangen door de jonge Amerikaanse drummer Steve Forrest.

Placebo werkte drie maanden werken aan zijn nieuwe album in een studio in Canada. De nieuwe schijf werd geproduced door Dave Bottril, die zijn sporen verdiende met zijn werk voor Tool. Alan Moulder (Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails) mixte het album. Sinds begin dit jaar reist Placebo de wereld rond om "Battle of the sun" voor te stellen aan de fans.

De komende maanden staat Placebo op het podium van Rock  Werchter en Pukkelpop. De ticketverkoop voor het concert in het Sportpaleis gaat van start op vrijdag 19 juni.