"Ga en vermenigvuldig u"

Een 44-jarige Israëlische heeft het leven geschonken aan haar achttiende kind, een gezonde zoon van 3,4 kilogram. De gezinsplanning is daarmee nog niet afgelopen. De moeder van twaalf jongens en zes meisjes wil binnenkort opnieuw zwanger worden.
Strengreligieuze Joden wijzen net zoals gelovige katholieken voorbehoedsmiddelen af en volgen het goddelijk gebod "ga en vermenigvuldig u". Kroostrijke gezinnen zijn daarom in de ultraorthodoxe samenleving niet ongewoon.

"Ik voel me schitterend", zei de moeder, wiens oudste dochter net haar 21e verjaardag achter de rug heeft. "Voor mij bestaat er geen verschil tussen de 1e en de 18e baby - ze krijgen allemaal evenveel aandacht".

Ook de 53-jarige vader is opgetogen: "We komen goed rond met wat we hebben, en de kinderen weten dat ze in bescheidenheid, liefde en respect tussen hun broers en zussen moeten leven".

lees ook