"Nog steeds grote problemen Brusselse metro"

Het vernieuwde Brusselse metronet vertoont nog veel tekortkomingen. Dat concludeert TreinTramBus, de vroegere Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers, na een bevraging van zijn leden.
Gisteren had de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB aangekondigd dat de nieuwe metro eindelijk op schema rijdt, na de hervormingen van begin april.  De Brusselse metro telt nu geen drie maar vier lijnen en de halte Weststation is volledig vernieuwd.
Volgens de MIVB zijn sinds van de week alle problemen van de baan en is de wachttijd tijdens de spits teruggebracht tot 3 minuten op de gemeenschappelijke lijnen, tussen Weststation en Merode en Simonis en Simonis.

TreinTramBus heeft nog twijfels. "We hebben woensdagavond onze leden gehoord. De stiptheid en regelmaat zijn inderdaad verbeterd, maar op de lijnen 2 en 6 blijven grote vertragingen voorkomen", zegt Bram Van den Bulcke van TreinTramBus.

De halte Simonis veroorzaakt bovendien grote verwarring bij occasionele reizigers. Lijn 2 maakt in principe een lus, maar de begin- en eindhalte Simonis is opgesplitst in Simonis Elisabeth en Simonis Leopold II.

Ook de informatieborden zijn nog niet allemaal in gebruik. Andere werken soms weer wel en dan weer niet. In sommige metrostellen zou de visuele en auditieve informatie bovendien niet altijd kloppen.