Bemanning laat ijsstokjeskapitein in de steek

De bemanningsleden van het Nederlandse ijsstokjesschip Thor hebben kapitein Robert McDonald deze week in de steek gelaten. Ze hadden na alle vertragingen geen tijd meer om aan het project mee te werken.
McDonald wil met het schip, dat is gemaakt van 15 miljoen ijsstokjes, via Engeland naar Key West in Florida varen om knuffels uit te delen aan zieke kinderen. Van opgeven wil de Emmeloordse Amerikaan niets weten. "Eens zal ik de oceaan oversteken met dit schip. Ik ben er al zo lang mee bezig en heb er zoveel energie in gestoken. Het moet gewoon lukken."

De bemanningsleden lieten McDonald en het schip achter in Zeebrugge. Maar volgens "Captain Rob", zoals de Emmeloorder zichzelf noemt, heeft hij er geen last van. Hij doet naar eigen zeggen niet mee aan een zeilrace, maar aan een project voor het goede doel. "Ik heb dus geen haast. En ik doe één belletje naar een tv-station en nieuwe professionele bemanningsleden staan in de rij om mee te varen."

lees ook