Limburg tegen 2020 CO2-neutraal?

Het provinciebestuur en de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) gaan samenwerken om Limburg tegen 2020 CO2-neutraal te maken. Ze hebben daarvoor een overeenkomst ondertekend in Heusden-Zolder.
De provincie en de LRM gaan samen met hogescholen, universiteiten en bedrijven een actieplan met concrete maatregelen opstellen: hernieuwbare energie produceren, Limburgers aanzetten om energiezuinig te wonen, bouwen en werken en duurzame materialen te gebruiken, verkeer en transport milieuvriendelijk maken.

De provincie mobiliseert de gemeenten en de bevolking terwijl de LRM cleantech of "schone technologie" zal bevorderen. Het is niet toevallig dat die overeenkomst vandaag ondertekend is in Heusden-Zolder, want daar is vanmiddag officieel het grootste zonnepanelenpark van de Benelux geopend.