Meer dan 3 miljoen euro voor "De denker"

Een afgietsel van het beroemde beeld "De denker" van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin is op een veiling in Parijs voor meer dan 3 miljoen euro van eigenaar gewisseld. Dat is een recordbedrag.
Het 72,5 centimeter hoge beeld "De denker" werd voor de veiling geschat op 400.000 euro. Het maakt deel uit van een serie van 21 "Denkers" die Rodin eind 19e, begin 20e eeuw maakte.

Het Nederlandse museum Singer Laren heeft meegeboden, maar moest afhaken. "Dit exemplaar was heel gegeerd omdat alles er perfect aan is. Het beeld is in 1917 - het sterfjaar van Rodin - gegoten, wat aannemelijk maakt dat hij er zelf bij is geweest", aldus een woordvoerder van het museum in Laren.

Singer Laren bezit een afgietsel van "De denker",  maar het beeld raakte in 2007 ernstig beschadigd bij een roof. "Sindsdien is het museum op zoek naar een ander exemplaar, maar met dit soort prijzen zal een nieuwe "De denker" van Rodin buiten ons bereik blijven", klinkt het.