Opnieuw geval van seksueel misbruik in tehuis

In Kessel, bij Nijlen, is opnieuw seksueel misbruik aan het licht gekomen in een tehuis voor mentaal gehandicapten.
Een 15-jarige jongen zou er twee jongens en vijf meisjes hebben misbruikt. De directie zette de jongen twee weken geleden uit de instelling, maar diende geen klacht in bij de politie. Het parket van Mechelen vernam het gisteren pas in de pers.

De directie zegt zelf dat ze wel onmiddellijk de nodige stappen heeft ondernomen toen het seksuele misbruik aan het licht kwam. "Er werd onmiddellijk contact opgenomen met het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling", zegt Karl Gouwkens van de instelling.
Ook in Gent is een onderzoek gestart naar seksueel misbruik in een instelling voor gehandicapten. De vermoedelijke dader is een minderjarige, maar meer gegevens zijn nog niet bekend. Eerder deze week kwamen al twee andere gevallen aan het licht van seksueel misbruik in instellingen in Evergem en Koksijde.