Vier nieuwe gevallen van Mexicaanse griep

Er zijn vier nieuwe gevallen van Mexicaanse griep vastgesteld in ons land. Dat meldt het Commissariaat Influenza. Hiermee zijn er nu al 24 bevestigde gevallen in België.
De laatste vier besmette personen zijn allemaal onlangs teruggekeerd uit de Verenigde Staten. In het eerste geval gaat het om een jonge vrouw uit Vlaams-Brabant die zondag terugkwam uit Florida via New York. Zij werd de dag erop ziek.

De drie andere bevestigde gevallen maken deel uit van hetzelfde gezin, dat ook zondag terugkeerde uit New York. Omdat het dochtertje van het gezin mogelijk besmettelijk was tijdens de vlucht, zal de overheid contact opnemen met alle passagiers van die vlucht.

Geen enkele nieuwe patiënt is ernstig ziek. Ze worden thuis geïsoleerd en krijgen antivirale geneesmiddelen.