Zes kilometer file na ongeluk op de E40

Op de E40 tussen Gent en Brussel heeft een gekantelde aanhangwagen donderdagmiddag tot heel wat verkeershinder geleid. Een kleine twee uur na het ongeval stond er nog zo'n zes kilometer file. Er viel één lichtgewonde.
Het ongeval gebeurde net voor de middag op de autosnelweg in de richting van Brussel. Een wagen met aanhangwagen begon door een nog onbekende oorzaak te slingeren en kwam op zijn flank terecht. In de wagen zaten vier mensen, maar slechts één van hen raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

Door het ongeval waren de rechter- en middenrijstrook versperd. Gedurende korte tijd werd de middenrijstrook vrijgemaakt, maar toen de hulpdiensten het gekantelde voertuig begonnen te takelen, moest het verkeer opnieuw over één rijstrook.

Na een tweetal uur was de rijweg vrijgemaakt, maar toen had zich al een file van zes kilometer gevormd.