10.000 Nederlanders zetten oude auto opzij

In Nederland zijn in drie weken tijd al 10.000 oude auto's ingeleverd in het kader van de sloopregeling. Dit blijkt uit cijfers van Auto Recycling Nederland (ARN), dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de regeling.
Bezitters van een oude auto kunnen in Nederland een premie van 750 tot 1.750 euro krijgen als ze hun voertuig inruilen voor een nieuw exemplaar. Daarvoor is een subsidiepot beschikbaar van 85 miljoen euro. De regeling loopt tot uiterlijk 1 januari 2011.

In Duitsland is de autoverkoop gestegen door een schrootpremie. Zo werden in mei 385.000 nieuwe wagens ingeschreven, 40 procent meer dan in mei 2008. Het ging om de vierde opeenvolgende maand met meer auto-inschrijvingen in de grootste automarkt van Europa.

In ons land wilde minister van Financiën Didier Reynders (MR) ook zo'n regeling invoeren, maar hij kreeg geen navolging van de rest van de federale regering.