"Big ask-sequel wordt bigger and better"

De weervrouwen Jill Peeters en Sabine Hagedoren steunen de tweede "Big ask"-campagne. In een videoclip roepen ze de bevolking op om op 29 augustus deel te nemen aan de opnames van een tweede filmpje tegen de opwarming van de aarde.
Regisseur Nic Balthazar wil voor de tweede "Big ask"-clip 10.000 mensen samenbrengen op het Klein Strand in Oostende. "Big ask" is een campagne voor de strijd tegen klimaatsverandering.
"Het wordt een sequel en net als in Hollywood gaan we voor "bigger and better"", zegt Nic Balthazar over de ambities van de actie.

In een videoclip roepen weervrouwen Sabine Hagedoren en Jill Peeters de bevolking op om op 29 augustus naar het Klein Strand in Oostende te trekken om deel te nemen aan de opnames van de clip. In het eerste "Big ask"-filmpje figureerden 6.000 mensen.

Onder anderen Peter Van de Veire, Lady Linn, Luc De Vos en Murielle Scherre steunen net als de Bond Beter Leefmilieu de campagne. De datum van 29 augustus is geen toeval. Precies honderd dagen later vindt in Kopenhagen een internationale top plaats waar een opvolger van het Kyotoprotocol zal worden besproken.