"Ik ben wellicht flauwgevallen"

Kimberley Vlaeminck denkt dat ze is flauwgevallen toen ze 56 sterretjes kreeg getatoeëerd op haar gezicht. Dat heeft ze gezegd tijdens een exclusief gesprek met Peter Van de Veire op radiozender MNM.
Kimberley vatte eerst nog eens kort samen wat er die fatale vaderdag allemaal is gebeurd. "Ik wilde bolletjes laten tatoeëeren, maar de tatoeëerder stelde sterretjes voor. Ik heb nog even gedacht of ik dat wel mooi vond. Maar daarna zijn we dan naar achteren gegaan. Ik heb gevraagd of mijn vader bij me mocht blijven omdat het mijn eerste tatoeage was, maar niemand mocht blijven", zegt het meisje.

Niemand gelooft echter dat het meisje effectief in slaap is gevallen tijdens de sessie. "Ik weet het ook niet. We hebben het aan verschillende andere tatoeëerders gevraagd en zij denken allemaal dat ik ben flauwgevallen." Volgens een onderzoek van de dermatoloog werd het meisje ook veel te diep getatoeëerd. Normaal gaat de naald zo'n 3 millimeter diep, op haar voorhoofd ging die echter tot 2 centimeter diep. Dat zou meteen ook verklaren waarom het meisje het bewustzijn verloor.

Intussen heeft Kimberley Vlaeminck het niet makkelijk. Haar verhaal haalde het wereldnieuws, maar niet iedereen reageert even positief. "Soms zijn de reacties goed en soms zijn ze slecht. Vrienden zitten in met mij en zeggen dat ze er zijn voor mij. Maar die moppen,ja...het kwetst vanbinnen. Het is moeilijk uit te leggen."

Het meisje wou het verhaal eigenlijk niet in de media brengen, maar haar oom kon haar overtuigen. "Dit moest in de pers komen. Ik wil dat zoiets nooit meer gebeurt", zegt oom Davy. Een Duitse televisieshow bood Kimberley Vlaeminck al 30.000 euro voor een optreden. "Maar het is niet voor het geld dat ik het doe. Ik wil gewoon dat niemand anders dit meemaakt."

Kimberley geeft intussen toe dat ze zelfmoordneigingen heeft. Ze ging al naar een dokter "en die zegt me dat ik me sterk moet houden. Ik krijg ook wel voldoende steun". Haar profielen op de netwerksites netlog en facebook zijn wel afgesloten. Daar mag ze van haar oom niet meer op.

Drie ziekenhuizen zouden intussen hebben aangeboden om het meisje gratis te behandelen. Die sessies zouden minimaal 2 jaar in beslag nemen. Oom Davy wil er alvast alles aan doen om het meisje in die tijd uit haar isolement te halen. "Ze zal niet binnen blijven zitten. Ze gaat overal mee, met mij. Ik sleur haar mee."

Politiek onderneemt actie

Intussen hebben ook de politici het verhaal van Kimberley Vlaeminck aangegrepen om een strengere wet op te stellen. Zo wil Open VLD dat mensen 2 dagen bedenktijd krijgen nadat ze beslist hebben om een tatoeage te zetten. Dat zou impulsieve beslissingen moeten voorkomen.

"Straks komt er iemand van het parlement naar ons huis", zegt oom Davy. "Dat voorstel van Open VLD gaat voor mij nog niet ver genoeg. Ik heb mijn eerste tatoeage laten zetten toen ik 15 was en had daar ook spijt van. Ik heb er later wel een andere laten overzetten."

"Mijn verhaal is echt"

Gisteren gonsde het van de geruchten dat het verhaal van Kimberley een stunt zou zijn van radiozender MNM. Enkele luisteraars gingen wel erg ver in hun complottheorieën.

"De sterretjes vormen samen de letter M. Kimberley wilde er 3, maar kreeg er 56. Als je 3 x 56 doet, kom je op 168, exact het aantal dagen dat MNM bestaat op 19 juni."

Maar Peter Van de Veire bevestigde nog eens dat de zender er niks mee te maken heeft. Ook Kimberley ontkent dat het om een stunt gaat. "Mijn verhaal is echt".

Flandriaboot "versierd"

Het verhaal van Kimberley werkt blijkbaar inspirerend. Vorige nacht is een schip van de Antwerpse rederij Flandria beplakt met 56 sterren.

Opmerkelijk is dat de sterren zijn aangebracht op de kant van het schip die naar het water gericht was. De vandalen moeten dus halsbrekende toeren hebben uitgehaald. De rederij overweegt om een klacht tegen onbekenden neer te leggen.