"Pols is uitstekend, op naar de prothese"

De Nederlandse dichter Simon Vinkenoog heeft in het OLVG Ziekenhuis in Amsterdam een onderbeenamputatie ondergaan. Dat meldt zijn vrouw Edith Ringnalda in een blog op de website van Simon Vinkenoog.
Simon Vinkenoog werd vorige week woensdag opgenomen in een ziekenhuis in Amsterdam. De dichter was niet ernstig ziek, maar na verschillende onderzoeken werd beslist dat hij een amputatie moest ondergaan. Vinkenoog heeft als maanden ernstige pijn en het lopen gaat hem al jaren niet goed meer af.

Uiteindelijk beslisten de vaatchirurgen om zijn onderbeen te amputeren. "Onze dank gaat uit naar alle mensen die Simon zo liefderijk verzorgen. De bloeddruk was uitstekend, zo ook de pols, op naar de prothese", schrijft Edith Ringnalda vandaag op de website van Simon Vinkenoog. Foto's van de herstellende kunstenaar staan op zijn website www.simonvinkenoog.nl.

Simon Vinkenoog is een van de belangrijkste naoorlogse dichters in het Nederlandse taalgebied. De 80-jarige poëet stond aan de wieg van de Vijftigers en publiceert nog altijd.