Klacht tegen rokende Jan Decorte

Bart De Vogelaere uit Gent heeft een klacht ingediend tegen acteur Jan Decorte omdat die tijdens de voorstelling "Een gelukkige verjaardag" een sigaar volledig oprookt. "Dat is verboden bij wet", zegt de ambtenaar in Het Nieuwsblad.
Het stuk van Compagnie De Koe ging woensdagavond in première in de Vooruit in Gent.
De Vogelaere die een allergie heeft voor roken, zat het stuk uit, maar diende daarna een klacht in bij de politie. "Er is een rookverbod op openbare plaatsen, maar blijkbaar trekt niemand zich dat aan", aldus Vogelaere in enkele kranten.

Regisseur Peter Van den Eede is niet van plan de sigaar uit het scenario te schrappen: "Die sigaar hoort bij het personage." Roken op een podium wordt toegelaten als het deel uitmaakt van een voorstelling, maar deze uitzondering staat niet letterlijk in de wet.

De Vooruit heeft zich intussen verontschuldigd bij De Vogelaere. De bezoekers worden vanaf nu vooraf verwittigd dat er gerookt wordt in het stuk.