Korpschef De Wolf krijgt 12 maanden cel

De Gentse korpschef Peter De Wolf is veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden met uitstel, 2 collega's kregen 6 maanden. De rechter achtte hen schuldig aan het vervalsen van een pv, inbreuken op de wegcode en vluchtmisdrijf.
De Wolf reed op 7 februari om 4.45 uur 's ochtends tegen een geparkeerde wagen na een feestje van de harmonie van de politie.

Na het ongeluk belde hij adjunct-commisaris Sonja Corryn op. Die kwam ter plaatse en verklaarde dat zij achter het stuur zat. Olivier Speeckaert, het hoofd van de Dienst Intern Toezicht, stelde daarna een vals pv op, alhoewel hij van de feiten op de hoogte was.

De zaak kwam echter aan het licht na een onderzoek van het Comité P en de rechtbank achtte de feiten bewezen.

Volgens de rechter "maakte De Wolf misbruik van zijn functie en is daardoor het vertrouwen van de burger in een eerlijke justitie aangetast". De Wolf kreeg de zwaarste straf "want hij hield de touwtjes in handen en zette Corryn en Speeckaert onder druk."