New Yorker kruipt in huid van dode moeder

Een man uit New York is gearresteerd omdat hij zich voordeed als zijn dode moeder. De New Yorker probeerde op die manier tienduizenden euro's aan sociale zekerheidsvoordelen binnen te rijven.
Thomas Prusik-Parkin, een 49-jarige man uit New York, wordt ervan beschuldigd regelmatig in een pruik, jurk en met make-up op rond te lopen om zo de overheid te misleiden. De zoon-moeder haalde op die manier cheques van de sociale zekerheid op, ging naar de bank en zelfs naar de rechtbank.

De moeder van de man stierf in 2003. Sindsdien zou Prusik-Parkin stelselmatig de overheid opgelicht hebben. Hij wordt beschuldigd van diefstal, vervalsing en samenzwering.

Toen zijn moeder stierf, gaf hij de begrafenisondernemer een vals bewijs van de sociale zekerheid en gaf hij een valse geboortedatum op, zodat haar dood niet in de gegevens van de overheid opgenomen zou worden.

"Ik hield mijn moeder vast toen ze stierf en ademde haar laatste adem in", zei Prusik-Parkin bij zijn arrestatie. "Dus ik ben mijn moeder."

lees ook