Verdachte van drugsbezit krijgt cocaïne terug

Een 22-jarige van drugsbezit beschuldigde vrouw uit Oosterwolde, in Friesland, keek raar op toen ze haar in beslag genomen spullen kwam ophalen in het politiebureau. Ze kreeg de drugs gewoon weer mee naar huis.
Begin juni verrichtte de politie, die haar van drugsbezit verdacht, een huiszoeking bij de vrouw. De politie nam telefoons en cocaïne in beslag. Een week later kon ze tot haar grote verbazing niet alleen de telefoons weer mee naar huis nemen, ook de cocaïne kreeg ze gewoon terug.

"Ik had eerst niet door dat ze de vier gram cocaïne ook teruggaven. Toen ik thuis mijn spullen ging uitpakken, zag ik het", zei de vrouw. "Ik vind het ronduit schandalig van de politie. Zo zorgen ze ervoor dat ik opnieuw schuldig ben."

Gelukkig voor de vrouw regelde haar advocaat dat ze niet opnieuw schuldig kon worden bevonden aan het bezit van harddrugs. "Ik moet het nu maandag komen terugbrengen". Haar advocaat begrijpt dat het een menselijke fout is. "Maar het is wel een fout van jewelste."