Brüno opent bordeel in Amsterdam

Sacha Baron Cohen heeft in Amsterdam zijn nieuwste film "Brüno" gepromoot. Cohen kwam als de flamboyante Oostenrijkse modejournalist Brüno samen met twaalf mannelijke prostitués een bordeel op de Wallen openen.
Brüno lokte in Amsterdam veel pers. Het nieuwste typetje van Cohen kwam op een waterscooter op de Amsterdamse grachten aan. Hij droeg een verknipte smoking en zijn afgezakte broek toonde een rode string.
Brüno grapte er meteen op los. "Veel te lang zijn jongens van over de hele wereld naar Amsterdam gekomen om seks te hebben met vrouwen", liet hij weten.

Brüno was duidelijk goed voorbereid en wist iets van de Nederlandse politiek te zeggen: "Een van de prostitués in de rosse buurt hier is voor de komende week al volgeboekt door Geert Wilders."

Tijdens de grapjes van Brüno verschenen op de achtergrond acht schaars geklede mannen. Het opgezette tafereeltje maakte deel uit van de Europese promotour voor de nieuwste film van Cohen. Hij was eerder al in Londen en Madrid waar hij zich respectievelijk als wachter van Buckingham Palace en als stier (met lange staart) verkleedde.

In België loopt "Brüno" vanaf 8 juli in de zalen. Of Cohen ook in ons land zal stunten, is niet bekend.